Штампа

Помоћ Црвеног крста Србије - допремљене сушилице за исушивање влаге

 Pomoć Crvenog krsta Srbije dopremljene sušiliceОрганизација Црвеног крста Србије и даље правовремено делује и помаже локалној заједници у тешким тренуцима, те је 07. августа допремљено 20 машина за исушивање влаге.

Истовремено је од стране овлашћених лица Црвеног крста Србије у Жагубици одржана и обука за 15 лица који ће радити са сушилицама у поплављеним домовима. 

Обуку су одржали представници Националног тима и чланови мобилно – техничког тима Црвеног крста Србије, Милан Терзић и Иван  Јовановић, презентујући  начин рада са сушилицама, поступак и технику примене како би се на што ефектнији и најбржи могући начин указала помоћ и што је најважније посао обавио ваљано. 

Том приликом је Милан Терзић истакао да ће, у зависности од тога колико је у простору присутна влага, а и на основу пређашњих искустава, једна сушилица у једном поплављеном домаћинству бити од 5 -10 дана и за то време би влага требало да се у потпуности повуче, јер сушилица у просеку 3 – 5 пута убрзава процес сушења просторија што ће значајно допринети самом процесу оспособљавања просторија за нормализацију живота житеља Жагубице.       

Након спроведене обуке Мобилни тим Црвеног крста Србије који ради на постављању сушилица у поплaвљеним домовима у насељу Жагубица, кренуо је  на терен, где их је затекао и са њима разговарао и Александар Вулин, министар одбране у Влади Републике Србије,обилазећи заједно са представницима локалног руководства и Сафетом Павловићем,председником општине,поплављена места у Жагубици.  

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=M5RIz7ej7js{/videobox}