• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Састанак председника општине Жагубица Сафета Павловића и прeдставника компаније „Дундее“

Sastanak predsednika opstine Zagubica sa predstavnicima kompanije DUNDEEРадни састанак председника општине Жагубица Сафета Павловића и представника Канадске компаније „Дундее“ уприличен је у уторак, 20. новембра, у Жагубици.

Циљ састанка био је оквирни договор и разматрање могућности за отварање новог рудника и самим тим реализација пројекта „Црни врх“, о чему је било речи и на недавно одржаној Међународној конференцији о минералним ресурсима у Београду, где је општина Жагубица представила рудни потенцијал.  

Састанку су присутвовали и са председником општине Жагубицаразговарали, Николај Христов, директор одрживог развоја Компаније „Дундее“ и Ричард Госи, директор истраживања.

Надежда Ивановић, менаџер истражних простора истакла је посебно тесну комуникацију коју поменута Компанија већ годинама негује са општином Жагубица.

У циљу још боље и дугорочније сардње на крају састанка размењени су поклони, а наредна фаза реализације пројекта укључује  сагледавање свих могућих аспеката за отварање рудника првенствено оправданост експлоатације и најважнијег аспекта заштите животне средине.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=-Aws18jAPLs{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB