• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Javna prezentacija projekta “Upravljanje imovinom“

upravljanje imovinom 01Javna prezentacija projekta „Upravljanje imovinom – korist za sve”, okupila je partnere ko-aplikante, odnosno predstavnike opština koji učestvuju na ovom projektu. U cilju predstavljanja aktivnosti projekta, očekivanim rezultatima i benefitima do kojih će dovesti sama realizacija, koordinator i strateški partner u projektu, Grad Požarevac, okupio je partnere, predstavnike opština: Velika Plana, Žagubica, Veliko Gradište, Kučevo, Petrovac na Mlavi i Golubac.

Pozdravljajući brojne goste i učesnike u diskusiji, o značaju ovog projekta i punoj podršci koju mu pruža lokalna samouprava grada Požarevca, govorio je gradonačelnik Miomir Ilić.

Upravljanje imovinom – korist za sve

Menadžer projekta, Danijela Tufegdžić je istakla da je predviđeno da se za svih sedam partnera evidentiraju podaci i prikupi  20 hiljada jedinica. Nakon evidencije i popisane imovine ,na osnovu metodologije koja će biti usvojena na  ovom projektu znaće se krajnji cilj, tačnije tržišne, građevinske i knjigovodstvene vrednosti. Za dalji nastavak rada potrebna je potvrda Republičke direkcije za imovinu. Uz prateću dokumentaciju i uspostavljanjem Geografsko-informacionog sistem (GIS) sa kompletnom bazom podataka pružiće mogućnost da se povezivanjem preko računara pribave informacije o infrastrukturi i zemljištu kojim se gazduje, dodaje Tufegdžić.

Kao što smo ranije pisali, postojanjem baze podataka celokupne javne imovine, imaće se uvid u rentiranje postojećih objekata i radu na i  stima. Sve građevinske parcele, poslovni i stambeni objekti, ulice, trgovi, parkovi, nekategorisani  i kategorisani  putevi, biće evidentirani. Nakon evidencije, uspostaviće se novi sistem za upravljanje imovinom, a biće i procenjena njihova vrednost. Očekuje se da aktivnost u projektu uzmu i javna preduzeća. Projekat je počeo februara ove godine, a rok za realizaciju je do kraja februara meseca 2015. godine. Za realizaciju ovog projekta, programa „Exchange 4″ koji finansira EU, izdvojeno je nešto više od 219.000 evra.


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB