• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Održana obuka za procenu vrednosti nekretnina u javnoj svojini

obuka procena vrednosti 1U četvrtak. 17. jula, u Požarevcu je održana obuka za procenu vrednosti nekretnina. Obuka je organizovana i sprovedena u okviru projekta ,,Upravljanje imovinom-korist za sve’’, koji finansira Delegacija Evropske Unije kroz grant šemu programa ,,Exchange 4’’, a čiji korisnici su grad Požarevac, kao vodeći partner i još šest partnerskih opština: Velika Plana, Žagubica, Kučevo, Veliko Gradište, Petrovac na Mlavi i Golubac.

Polaznici obuke (njih 50-toro) bili su zaposleni u javnim preduzećima, Opštinskim i Gradskoj upravi, a iz ekonomskog, saobraćajnog i građevinskog sektora.

Cilj je bio obučavanje zaposlenih za procenu građevinske, tržišne i knjigovodstvene vrednosti imovine u javnoj svojini, kao i upoznavanje sa novim standardima i metodama pri određivanju vrednosti nekretnina. Korisnici Projekta, na osnovu sopstvenih resursa i uz ekspertsku pomoć, izvršiće procenu vrednosti evidentirane imovine u javnoj svojini (građevinske parcele, poslovne i stambene objekte, stanove, površine javne namene:ulice, parkove, skverove, zelene površine, nekategorisane i kategorisane puteve, infrastrukturne objekte i dr.), a sve u cilju uspostavljanja novog savremenog i uređenog sistema za upravljanje imovinom.

obuka procena vrednosti 2

Na osnovu ovakvog evidentiranja i određivanja vrednosti imovine, planirano je formiranje baza podataka, koja će služiti za efikasno upravljanje imovinom, povećanje prihoda lokalne samouprave, povećanje transparentnosti u rentiranju i stavljanju u promet nepokretnosti, uvođenju pravne regulative, bolje održavanje objekata i površina, kao i planiranju razvoja, izgradnje i rekonstrukcije, a na osnovu ažurnih podataka o stanju objekata i infrastrukture.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB