POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Одржана III седница штаба за ванредне ситуације

 3 sednica Staba za Vanredne situacije u ZagubiciШтаб за ванредне ситуације општине Жагубица одржао је трећу седницу на којој су сагледане могућности и спремност зимске службе за предстојећу зимски сезону  и остварени контакти са организацијом црвеног крста, домом здравља, ватрогасном jединицом, полицијском станицом и осталим  предузећима и установама за деловање у ванредним условима на подручју општине Жагубица.

Одржавање локалних путева и улица поверено је Јавно – комуналном предузећу  „Белосавац“ и Предузећу за планирање и управљање пројектима општине Жагубица које ће обављати надзор, док ће регионалне путне правце одржавати предужеће Штрабаг.

Чланови Штаба за Ванредне ситуације општине Жагубица сагледали су спремност зимске службе за одржавање путне инфраструктуре, припремљеност и расположивост капацитета , као и могућност ангажовања тешке механизације, и деинисали чишћење приоритетних саобраћајница и критичних деоница.

Такође су разматрани  и процена угрожености становништва са аспекта здравствене заштите, количинама потребних основних животних намирница и лекова, процена броја угрожених старачких домаћинстава , нарочито по сеоским месним заједницама, као и могућност привременог смештаја поједих старачких домаћинстава. Разматране су и могућности за обезбеђивањем сточне хране, начин и расподелу у ванредним условима и уколико буде већих снежних падавина, услови обезбеђивања хране, лекова, огрева, енергената за грејање и погонског горива за витане, јавне и инфраструктурне системе.

Чланови општине Жагубица, на седници одржаној 25. октобра закључили су да у предстојећој зимској сезони не очекују веће проблеме и да ће уколико буде било потребно бити ангаћжовани сви расположиви ресурси како становништво не би било угрожено.

Трећом седницом Штаба за ванредне ситуације одржаној у Жагубици председавао је Предраг Ивковић, заменик Команданта штаба за Ванредне ситуације општине Жагубица. 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji