POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Трећа чајанка у Предшколској Установи „Полетарц“ Жагубица

 Vrtic Poletarac cajanka jpgЈедна од активности која се организује у Предшколској установи „Полетарц“ у раду са децом већ трећу годину за редом је и чајанка која код малишана изазива велико интересовање.

  Како је почео да се производи и дегустира чај у различитим крајевима света па и у Србији, деци  је и овога пута сликовито презентовала васпитач Миладинка  Стојановић. Деца су пажљиво слушала, учествовала у комуникацији и имала могућност да искажу колико воле да пију овај напитак и од којих биљака.

За телевизију „Хомоље“ васпитач Миладинка  Стојановић истакала је да је чај напитак богате традиције, самоникло расте у широколисним суптропским шумама, на обронцима планина јужно од реке Јанке у Кини, у Асаму, Бурми, Вијетнаму.

„Чај се гаји широм света, свуда где је топло и влажно. У природи, чај расте као ниско дрво високо око 5 метара, гајени је жбун. Самоникли чај има меке листове дугачке и до 15 цм.  Листови гајеног чаја су кожасти и имају највише 5 цм и та разлика је последица честог брања листова и орезивања изданака. Чај у природи цвета скоро преко целе године, нарочито у летњим месецима“, рекла је Миладинка.

А како би малишанима прближили укус богатог и лековитог напитка приређени су и слаткиши, које су упоредо са чајем од нане, камилице, дивље трешње и осталог дегустирали.  

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji