POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Општини Жагубица три награде на Mеђународном Сајму Етно хране и пића - 2017

Sajam Etno hrane i pica u Beogradu 2017Општина Жагубица  и ове године активно је учествовала на Међународном  Сајму Етно хране и пића који је у Београду одржан од среде 22. до суботе 25. новембра.

 У оквиру презентације и промоције етно – производа из Хомољског краја у посетиоцима Сајма приређен је и Хомољски Етно доручак где су чување традиције и производа презентовале две општине које чине област Хомоља, а то су општине Жагубица и Кучево. 

Радиша Милошевић, руководилац Одељења за привреду и економски развој жагубичке општине,  поздравио је домаћине и госте , истакавши посебно свесрдну подршку  локалне власти из општине Кучево, као и руководства општине Жагубица за само учешће на  XII Сајму етно – хране и пића.  

Поред презентације Хомољског Етно доручка,општина Жагубица промовисала је и разне производе а излагачи су наступали  у оквиру штанда регионалне привредне коморе Браничевског и Подунавског управног округа, испред које је говорила Божица Цвишић, сарадник у Регионалној привредној комори Пожаревац .  Тим поводом је истакала да је  у оквиру штанда Регионалне привредне коморе Браничевског и Подунавског управног округа било највише излагача, поготово ако се у обзир узму претходних неколико година и да је на то, а и на сарадњу са пољопривредним произвођачима  изузетно поносна.

Сајму су присуствовали и на штанду боравили Оливера Пауљескић, преседник Скупштине општине Жагубица и Смедеревка Буцкић, начелник Општинке управе са сарадницима.

Владан Лазић, директор Туристичке организације општине Жагубица изразио је своје импресије прилоком посете Сајму посебно истакавши чињеницу да Србија, а конкретно и општина Жагубица имају богату понуду  у домену хране и пића.

Произвођачи из општине Жагубица изложили су своје производе на штанду заједно са произвођачима из општина Кучево и Смедеревска Паланка са којима већ годинама успешно сарађују. 

А да ће се сарадња наставити и надаље потврђују не само добри досадашњи контакти, које општина Жагубица гаји већ годинама уназад са свим општинама које учествују на Сајму, са произвођачима, Привредном комором Србије и Града Београда као организатора, већ и бројне награде које учесници понесу са престижне Међународне манифестације „Етно Сајам Хране и пића“.

Ове, 2017. године општини Жагубица припале су три награде:  и то две Милосави Гроздић из Жагубице  за производ у подгрупи производи и прерађевине од воћа  за „Слатко од дудиња“  и за подгрупу константантан квалитет за „Хомољски пекмез од читлавке“, док је пчеларска задруга „Хомоље мед“  добила диплому за робну марку „Мед и производи од меда“.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji