POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Презентација Пројекта „Подизање свести о значају археолошког наслеђа“

 Arheolosko nasledje prezentacijaПројекат под називом „Подизање свести о значају археолошког наслеђа“, који финансира Министарство културе и информисања Србије, представљен је и у Жагубици.

Пројекат је дело Српског археолошког друштва и председника др Адама Црнобрње, а сврха је подизање свести о значају археолошке баштине, упознавање са прописима и процедурама, Међународним конвенцијама и законском регулативом ради заштите, очувања и промовисања археолошког наслеђа. Циљна група у овом делу пројекта су представници локалне самоуправе, доносиоци одлука и запослени у одређеним стручним службама у областима културе, урбанизма, инвестиција и развоја.

Обраћајући се присутнима, Саша Илић, директор Завичајног музеја Хомоља, истакао је да су у пројекат укључени и музеји широм Србије, па тако и музеј у Жагубици, што прдставља корак више ка очувању културне баштине Хомоља.

Заштита Археолошког наслеђа, како је на презентацији истакао Црнобрња,може се спроовести једино добрим планирањем и руковођењем које у општини Жагубица већ постоји, а Археолошко наслеђе свакако може бити и важан део одрживог развоја.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji