• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Лидер на српском тржишту инвестира у Жагубицу

Зоран Дракулић, председник POINT GROUP, водеће компаније присутне на нашем и иностраном тржишту дуги низ година и лидер када је пословање у неколико тржишних сегмената у питању, посетио је Жагубицу и разговарао са председником општине, Сафетом Павловићем, о улагањима и покретању производње у овом делу Србије.

Жагубица је у последње време врло интересантна инвеститорима, нарочито због реконструисаних путева и обнављања највећег дела нфраструктуре, насталих као производ одличне сарадње општине Жагубица и председника Сафета Павловића са Владом Републике Србије и председником Александром Вучићем. Уз одличне путеве, обезбеђени су и веома повољни услови од стране општине Жагубица за будуће инвеститоре, што свакако ствара повољну економску климу када је ово подручје у питању.

Један од видова производње компаније POINT GROUP за који влада конкретно интересовање када је Жагубица у питању је производња пелета.

О условима који очекују будуће инвеституре, говорио је председник општине Сафет Павловић.

“На нашој територији имамо пар комплекса и то земљиште нудимо бесплатно сваком инвенститору који жели да инвенстира у нашу општину. Такође, наша општина је специфична и по томе што смо одлуком скупштине општине укинули све таксе за инвенститоре”, Сафет Павловић, председник општине Жагубица.

Bioenergy Point је привредно друштво које се више од деценије бави обављањем  делатности у оквиру обновљивих извора енергије. Једна од најважнијих предности пелета  је да пепео настао њиховим сагоревањем износи око једног процента, а енергетска вредност која се том приликом добија је више од 18 мега џула по килограму. Због своје изузетне енергетске вредности  пелети полако преовлађују у односу на  остале изворе енергије, како у куцама и становима, тако и код великих потрошача.

Директор фабрике, Момчило Радоњић, је такође био присуствовао разговору у кабинету председника Сафета Павловића. Капацитет једне фабрике је 35000 тона годишње, а улагање у  нову опрему и отварање нових радних места су саставни део планова када је Жагубица у питању.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB