Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Стручни Скуп у Народном музеју Хомоља у Жагубици

 Strucni Skup u Zavicajnom muzeju u ZagubiciУ организацији Завичајног музеја Хомоља а под покровитељством локaлне самоуправе, у Жагубици је протеклог викенда одржан други Стручни скуп на тему археологије, историје и библиографије.

Скуп је био прави начин и јединствена прилика да се посвети пажња и неким темама које до сада нису много обрађиване, а такође су битне за Хомољски крај, обухватајући широк опсег историје од најранијих дана.

Предаваче, археологе, етнологе, историчаре и све оне који се баве истраживањима на подручју Хомоља, као и представнике локалног руководства на почетку је поздравио Саша Илић, директор Музеја, који је и упознао присутне са сатницом предавања.

Потом се обратила и начелница Општинске управе општине Жагубица Смедеревка Буцкић, која је истакла задовољство што има могућности да присуствује Скупу са уско везаном тематиком, веома битном за цео Хомољски крај. Такође је уваженим гостима и домаћинима, у име локалне самоуправе Жагубица, пожелела успешан и плодотворан рад.

На другом Стручном скупу одржаном у Жагубици 28. априла, показано је и донети су закључци да на подручју Хомоља има много локалитета који нису истражени, да је Хомоље богато историјом и да је простор веома интерсантан за младе истраживаче који тек почињу научни пут.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji