• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Превенција злоупотребе дрога у школама

 Tribina u zagubici na temu Prevencija zloupotrebe droga u školamaКомисија Владе Републике Србије за борбу против наркоманије у школама на састанку одржаном крајем јула месеца текуће године, донела је оперативни план за спровођење програма превенције злоупотребе дрога у школама, где је сваки Институт, Завод за јавно здравље на територији коју покрива, обавезан да формира тим за едукацију ученика, наставника и родитеља.

У складу са тим, едукатори Завода за јавно здравље из Пожаревца, за спровођење програма превенције злоупотребе дрога у школама на територији Bраничевског и Подунавског округа реализују трибине у свим школама. Едукација је, сходно датом програму, одржана у Жагубици, у основној и средњој школи.

Злоупотреба психоактивних супстанци је велики проблем, не само у Србији већ је то глобални проблем на светском нивоу. Посебно је застрашујуће то што се старосна граница спушта на све млађе и млађе категорије. То је један од главних разлога што еминентни предавачи психолози, педагози, наставници и лекари, пре свега просветне раднике, родитење, а потом и саме ђаке упознају са главним проблемима, начином на који да их препознају и наравно како да их превенирају док је још сам почетак.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=--Ef4EByDvo{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB