• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Повећан сточни фонд у општини Жагубица - подршка локалне самоуправе пољопривредницима

У Канцеларији за пољопривреду општине Жагубица, још  увек је у току процедура подношења захтева за биљну производњу  и за гориво, где за хектар обрадиве површине  сви власници пољопривредних газдинстава, имају право на субвенције у вредности  од  5 200 динара по хектару а захтеви се могу поднети  до 30. априла ове године. 

Поред постојећих подношења захтева које попуњавају сточари, ново је то, да захтеве за субвенције могу поднети и  пчелари, и то од 15. априла.

Уредбе и правилници за куповину нових прикључних машина још увек нису дефинисани за текућу годину, истакла је Милена Марковић, административни сарадник, те се заинтересовани грађани , којих има много, такође и на ову тему могу  обратити Канцеларији за пољопривреду општине Жагубица, где ће добити  правовремене информације.

Узимајући у обзир цињеницу да је телади , по евиденцији, више него протеклих година, очигледно је да се сточни фонд у општини Жагубица повећао, а такође је у порасту и број младих људи који региструју газдинства и желе да се баве пољопривредом.  

Сви млади људу заинтересовани за развој пољопривреде, почетници,  али и они искусни сточари  који желе да виде иновације из области пољопривредне производње, позвани су да присуствују Међународном Сајму пољопривреде у Новом Саду.

Све информације могу се добити у Канцеларији за пољопривреду општине Жагубица, која ће путовање до Новог Сада организовати уз подршку и помоћ  локане самоуправе општине Жагубица.  Одлазак на Сајам планиран је 16. маја.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB