Штампа

Општини Жагубица бесповратна средства за суфинансирање мера популационе политике

Конференција поводом потписивања уговора  о додели бесповратних средстава за суфинансирање мера популационе политике одржана је у  Београду  у згради Палате Србије 16. априла.

Уговоре  је потписало 85 јединица локалне самоуправе, градова и општина  чији су пројекти  прихваћени на Јавном позиву који је спровео Кабинет министра без портфеља  задужен за демографију и популациону политику.

 За бесповртана средства на Јавном позиву расписаном средином фебруара за суфинансирање мера  популационе политике јединица локалне самоуправе  у Републици Србији за 2019. годину, конкурисала је и општина Жагубица,  а уговор је у име председника општине Жагубица  потписао заменик председника општине Жагубица Предраг Ивковић.

Поред захвалности коју је  упутио Влади Републике Србије и ресорном Министарству које је одобрило пројекат на чијем је челу министр без портфеља задужен за демографију и популациону политику проф. др. Славица  Ђукић Дејановић, Ивковић је за ТВ „Хомоље“ образложио  и детаље  пројекта.

За суфинансирање мера  популационе политике јединица локалне самоуправе  у Републици Србији ове године је из буџета обезбеђено 650 милиона динара.