• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Повећање капацитета Хомољског меда - потписивање уговора са пчеларима

У оквиру Инвестиционог  пројекта  за развој задругарства у Србији који финансира Република Србија, кабинет  министра без портфеља задуженог  за регионални развој и координацију рада јавних предузећа, општина Жагубица спроводи  реализацију програма “Увећање капацитета производње, прераде и  пласмана Хомољског меда”.

У  четвртак, 18. априла, потписани су уговори са пчеларима заинтересованим за кооперативну производњу Хомољског меда , а скуп је поздравио заменик председника Општине Жагубица Предраг Ивковић.

Пчелари су уговоре потписали са Живорадом Томићем, директором Пчеларске задруге “Хомоље  - мед”, а о самом пројекту , у оквиру чије реализације су потписани уговори, говорио је  Влада Тодоровић, координатор пројекта  “Бренд Хомоља – Хомољски мед”.

Одобравањем пројекта од стране Владе Републике Србије и ресорних министарстава  и спровођењем активности на реализацији  пројекта “ Увећање капацитета производње, прераде и пласмана Хомољског меда“,  произвођачима, пчеларима  из општине Жагубица , још једном је дата пуна подршка и омогућено је пласирање меда на тржиште по највишим стандардима.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB