Штампа

Велики број посетилаца и ове године на Манифестацији “Марковданске игре” у Близнаку

Манифестација “Марковданске игре”  и  ове године уз велики број  мештана  одржана је у селу Близнак под генералним покровитељством  општине Жагубица.

Традиционално обред резања славског колача обављен је у цркви Светог  Марка, а по  завршетку литургије и сечења  колача у потри цркве одржан је и Културно – забавни програм. 

Потом се, по плану  и програму, приступило сеоским играма где су се мештани села и околине надметали у пет спортских дисциплина,  а посетиоци уживали у доброј  забави.  Најбољи су на крају добили захвалнице, медаље и  поклоне за учешће  и допринос у самој организацији а награде је додељивао Миле Перић, заменик председника Скупштине општине Жагубица.

 Испред локалне самоуправе мештане села Близнак поздравио је и Предраг Ивковић, заменик председника општине Жагубица.

Захвалницу су такође од стране црквеног одбора  цркве у Близнаку добили и општина Жагубица за, како је рекао прота Блажа Ивковић, неизмерну подршку цркви  и обележавања Марковдана а уз то и  очувања обичаја кроз Манифестацију, а и остали који су допринели организацији.

Манифестацију  “ Марковданске игре“ су  и ове године организовали Туристичка организација општине Жагубица и Месна заједница „Будућност“ Близнак, уз подршку локалне самоуправе као генералног покровитеља.