• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Манифестација “Спасовдански сусрети” - 08. јуна у Кепољину

У низу манифестација по којима се општина  Жагубица истиче и предњачи, у суботу, 8. јуна, биће одржани “Спасовдански сусрети”, манифестација међународног карактера у насељу Крепољин и то јубиларни, 20. пут.

За све ово време кроз организацију једног оваквог догађаја и кроз општину Жагубица,  захваљујући манифестацији, боравило је 122 Културно уметничка друштва, са преко шест хиљада чланова, а као вокални солисти и самостални извођачи представило се и стасало много имена, сада већ признатих и надалеко чувених музичара. Главни организатор догађаја, уз генерално покровитељство општине Жагубица, је КУД “Младост” на челу са својим председником, наставником Миланчетом Милојковићем.

Ове године у оквиру “Спасовданских сусрета” наступиће седам Културно уметничких друштава, а по први пут публици у Крепољину представиће се и гости из Краљева.

Програм манифестације одвијаће се по уобичајној сатници: након састанка руководилаца свих КУД-ова и представника других општина са представницима општине Жагубица и организаторима у  17 часова у просторијама основне школе, од 17.30 улицама Крепољина кроз центар насеља одвијаће се свечани дефиле  свих учесника  предвођених челницима локалне самоуправе. По завршетку дефилеа ће учесници традиционално заиграти братско коло у центру насеља, након чега ће уследити целовечерњи програм, у зависности од временских услова –на стадиону за мале спортове или у случају кише у реновираном Дому културе.

Дакле, 8. јуна, сви путеви воде у Крепољин на Јубиларне XX Спасовданске сусрете. Организатор Манифестације је КУД „Младост“ Крепољин,  а суорганизатор  Туристичка Организација општине Жагубица. Генерални покровитељ је Општина Жагубица.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB