• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

V Дечије oлимпијске игре одржане су у Изварици

Дечије олимпијске игре су спортска манифестација коју у оквиру своје годишње наставе, пети пут заредом организује Основна Школа „Моша Пијаде“ Жагубица, а уз пуну подршку локалне самоуправе општине Жагубица.

Домаћин игара ове године било је подручно одељење у насељу Изварица. Циљ саме манифестације је да анимира и забави ђаке од првог до четвртог разреда, кроз различите спортске дисциплине као сто су мали фудбал, атлетски вишебој, игра између две ватре. Учешће су узела сва деца из матичне школе у Жагубици и свих подручних одељења из Сувог Дола , Милатовца, Вуковца, Јошанице, Рибара и Осанице.

Своје утиске у име домаћина пренела је учитељица Звонимирка Јовичић:

„Сеоске Олимпијеске игре, пете по реду, одржавају се нешто другачије него предходне. Разлика је у томе што ће уместо досадашњег надметања ученика појединих насеља у спортским дисциплинама, екипе формирати по разредима, тако да ће се у истој екипи наћи ученици из различитих одељења. Циљ овако концепираних игара, првенствено јесте неговање пријатељства, сарадње и припремање ученика за заједничке активности које их очекују преласком у пети разред. Задржане су раније дисциплине, тако да ће се наши гости опробати у атлетском четворобоју, малом фудбалу и игри између две ватре“, истакла је Звонимирка Јовичић, учитељица у насељу Изварица.

У организацији оваквих манифестација неизоставна је и веома важна подршка локалне самоуправе која није изостала  ни овога пута.  У то име обратио нам се заменик председника скупштине општине Жагубица  Миле Перић:

„Локална самоуправа подржава оваква дешавања, као и све остале манифестације у нашим насељима. Циљ је да их буде што више у сваком селу наше општине“, рекао је Миле Перић, заменик председника СО Жагубица.

Добра организација домаћина, учитељице Звонимирке и њених вредних ученика, као и добро дружење,  обележиле су  ову спортску манифестацију која ће следеће године бити одржана у насељу Суви До.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB