Штампа

Додељена признања вишеструким даваоцима крви у општини Жагубица

Црвени крст општине Жагубица и ове године пригодним активностима обележио је 14. јун, Светски Дан давалаца крви који се обележава под слоганом “Безбедна крв за све”.

Тим поводом у просторијама општине Жагубица додељена су признања и плакете вишеструким даваоцима, који су крв дали 35, 50, 75 и стотину пута. Специјална плакета ове године додељена је Душану Милосављевићу, директору Средње Техничке школе Жагубица, за изузетно залагање у подстицању нових давалаца и учествовање у организацији оваквих акција.  

На овај начин Црвени крст општине Жагубица захваљује свим даваоцима и волонтерима, али и ради на подизању свести  о потреби за редовним давањем крви, a Општина Жагубица пружа максималну подршку у организацији оваквих догађаја.

У целом свету потребне су јединице крви за лечење људи, а довољну количину крви можемо обезбедити једино редовним давањем крви. Покажите своју хуманост - постаните добровољни давалац крви и помозите да се спасу животи других људи. Наредна акција ДДК биће одржана у уторак, 02.јула у Крепољину.