• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Уз подршку Европске уније бољи услови у Дому здравља Жагубица

У дому здравља у Жагубици по пројекту Општине Жагубица уз подршку Европске уније, отпочео је пројекат реконструкције грејања и уградња централне климатизације.

Пројекат реконструкције Дома здравља Жагубица финансира Европска унија у партнерству са Владом Републике Србије преко програма ЕУ ПРО. Активности ЕУ ПРО програма који доприноси равномернијем друштвено – економском развоју Србије Европска унија подржава са укупно 25 милиона еура. Програм има за циљ да допринесе повећању конкурентности микро и малих предузећа побољшању пословног окружења и унапређењу социјалне кохензије у 99 јединица локалне самоуправе. Предраг Ивковић заменик председника општине Жагубица, истакао је да  локална самоуправа општине Жагубица дугује велику захвалност  ЕУ за подршку у реализацији пројекта.

Према речима директора  др Весне Стоиловић, Дом здравља као једина здравствена установа на територији општине Жагубица ће на овај начин унапредити квалитет здравствених услуга за око 9 600 на годишњем нивоу. Такође ће се поправити услови за рад више од 100 запослених.

Такође, у оквиру пројекта посебна пажња ће бити усмерена на активности које се односе на примену принципа доброг управљања а које се спроводе у партнерству са програмом „swiss pro“ који подржава Влада Свајцарске. У том смислу општина ће транспарентно опредељивати уштеђена средства услед енергетске ефикасности за даље улагање у област здравства.

 


© 2022 Општина Жагубица
design by XB