• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Додела сведочанстава осмацима Основне школе “Моша Пијаде” Жагубица

У холу Основне школе „Моша Пијаде“ у Жагубици, 26. јуна, уприличена је додела сведочанстава, диплома и уверења ученицима свршених разреда.

Ове године , такозвану малу матуру, положило је 55 ученика од којих четворо са Вуковом дипломом.

У присуству ученика, наставног особља и поносних родитеља, присутнима се обратила  Сунчица Јовић, директор ОШ „Моша Пијаде“ у Жагубици, која је овом приликом свим осмацима пожелела пуно успеха  у даљем школовању .

Стицањем диплома о завршеном основном образовању, деца улазе у ново раздобље живота, формирајући своју личност кроз будућа звања. Да би уписали жељене профиле, ђаци морају имати адекватан успех током школовања за који су делом заслужне и разредне старешине, а  Марија Илић која је својим успехом заслужно проглашена ђаком генерације, истакла је да је веома задовољна стеченим знањем.

Бодови остварени на основу успеха  у основној школи сабрани са бодовима оствареним на завршном испиту представљају укупан број бодова са којима ученици конкуришу за зељене профиле.  Рок за попуњавање и предају листа жеља у основним школама је 28. и 29. јуна. Објављивање званичних резултата листе жеља, као и листе преосталих слободних места, очекује се 7. јула.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB