• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Пријем делегација Румуније и Пољске у кабинету председника општине Жагубица у оквиру Сабора „Врела Хомоља“

У оквиру традиционалне централне Манифестације Сабор “Врела Хомоља”, општина Жагубица угостила је представнике Пољске и Румуније.

Уочи отварања манифестације, 28. јуна, у кабинету председника општине Жагубица  Сафета Павловића, уприличен је дочек гостију из Републике Пољске, односно братског и пријатељског града општине Жагубица, Пјотркоф Трибуналски. Делегацију је предводио секретар града Богдан Мјуник, у пратњи сарадника канцеларије за фондове Европске уније и представника Техничке сколе из овог града. Поред исказане добродошлице , а у циљу унапређења даље међусобне сарадње , разговарало се о новим пројектима и продубљивању сарадње у привредном смислу, а гости су истакли да увек са нарочитим задовољством долазе у посету општини Жагубица.

Другог дана манифестације, председник Павловић је такође у свом кабинету, приредио пријем за госте из Румуније са којима општина Жагубица има изузетно опсежну и значајну сарадњу. Делагацију града Рекаша предводила је Розалија Болдизар, менаџер на пројекту “Ватрогасци Ии управљање ванредним ситуацијама Рекаш – Жагубица” у пратњи представника управе овог града. Болдизар је овом прилоком говорила о успешно завршеном пројекту и  новим могућностима сарадње двеју општина, а посебно је истакла и похвалила општину Жагубица као доброг домаћина. Састанку су такође присуствовали председник општине Бања Херкулана из Румуније, Никлау Кристијан, у пратњи члана општинског већа овог града и осталих сарадника који су такође веома значајни партнери општине Жагубица, а са којима су вођени разговиру о могућим заједничким пројектима на унапређењу инфраструктуре у области туризма, који ће бити финансирани средствима Европске уније. Иначе Бања Херкулана је позната по томе што има два пута више капацитета за ноћење од броја становника.

Након успешног пријема, представници свих делегација истакли су да увек са посебним задовољством долазе у посету опшини Жагубица и да увек носе најлепше утиске, а овај пут сви гости добили су на поклон препознатљиви бренд нашег краја, Хомољски мед.

Делегације обе државе имале су прилику да присуствују свим садржајима културно гастрономско спортске манифестације , а ученици Техничке школе из Пољске у сарадњи са Техничком школом Жагубица представили су кулинарске специјалитете свог краја - а то је уједно био и један од најпосећенијих штандова на XVII Сабору “Врела Хомоља” у Жагубици.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB