• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Спровођење јавних радова у општини Жагубица

Национална служба за запошљавање Републике Србије је и ове године расписала јавни позив за спровођење и реализовање јавних радова.

Међу укупно 8 институција на територији општине Жагубица, које учествују у пројекту, Општинска управа запошљава 13 лица, која тренутно раде на рашчишћавању и сређивању гробља у свим насељима општине Жагубица.

„Општинска управа је и ове године конкурисала за Јавне радове, путем чега смо успели да запослимо 13 људи. Поред Општинке управе, на конкурску су учествовали и Јавно комунално предузеће „Белосавац“, Туристичка организација, Завичајни музеј „Хомоље“, и Удружење инвалида, што је важно истаћи. Дакле, на територији општине смо укупно запослили 52 лица, путем Јавних радова, и то су пре свега незапослена лица, а имамо и инвалида. Ти послови трају око 4 месеца, а базирани су на чишћењу јавних површина, где је нама првенствено битно да очистимо гробља по свим насељима у нашој општини“, истакла је Смедеревка Буцкић, начелник Општинске управе општине Жагубица.

Јавни радови у оквиру Општинске управе спроводе се у периоду од 1. јула  до 31. октобра. 

Након Жагубице чишћење и сређивање гробља биће спроведено у свим насељима општине Жагубица, а следеће насеље је Лазница.


© 2019 Општина Жагубица
design by XB