• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Одржана Манифестација “Сабор зетова у кући” у Лазници

Манифестација шаљивог карактера, “Сабор зетова у кући”, одрзана је по четврти  пут у насељу Лазница, а окупило се око сто зетова, али и њихових цењених лепших половина.

Сабору су у име локалне самоуправе присуствовали руководилац одељења за економска питања, Радиша Милосављевић и помоћник председника општине Душан Милосављевић, који су, иако нису зетови у кући, истакли оригиналност и дух манифестације.

„Лепа идеја сналажљивих зетова из Лазнице, којих има преко 100, за организовање ове манифестације. Као што се може закључити, идеја за Сабор зетова је да се нађе начин макар једном годишње окупите, дружите, такмичите у спорту, храни, пићу, музици и  причате о разлозима зашто сте се призетили. Општинско руководство, са председником Сафетом, подржало је идеју организовања Сабора зетова, који полако постаје традиционалан. Локална самоуправа ће и убудуће пружати подршку оваквим скуповима, пре свега из разлога што су они изворни, јер су протекли од народа, који и поред свакодневних бројних обавеза, жељан дружења и весеља“, рекао је Душан Милосављевић, помоћник председника општине Жагубица.

Поред ручка и музике, било је уприличено и неколико спортских дисциплина - одређивање најтежег, најлакшег, најстаријег и најмлађег зета, као и надвлачење конопца, а овога пута у овој дисциплини такмичиле су се и домаћице, те тако добиле прилику да и овде победе, а не само у кући,  јер кажу да где има зетова у кући, оне воде главну реч.

Не знамо како је бити зет у кући, али  судећи по чињеници да им се организују и манифестације у част – не може бити лоше - а нек прича ко шта хоће!


© 2022 Општина Жагубица
design by XB