• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Дом здравља у Жагубици прославио своју славу

 Slava Doma zdravlja u Zagubici 2018

Српска Православна црква 14. Новембра, обележава славу посвећену Козми и Дамјану у народу познатијима као Свети Врачи.

Осим у храмовима и црквама Српске Православне цркве и домовима грађана, овај празник се обележава у многобројним здравственим установама, јер се ови свеци сматрају заштитницима лекарске професије.

"Свети Козма и Дамјан, браћа по телу, родом из Азије, сијали су добрим делима, па добише од Бога дар исцељења и дароваше здравље и душама и телима, лечећи сваку слабост и сваку немоћ", записао је владика Николај Велимировић.

Слава “Свети врачи“ обележена је и у Дому здравља у Жагубици, a обред сечења славског колача је са свештеником жагубичке парохије, протонамесником Мићом Велисављевићем, обавио овогодишњи колачар др Љубомир Крстић.

Колачар у Дому здравља Жагубица  следеће године ће бити  др Пуниша Илић, гинеколог.

Слављу су присуствовали заменик председника Скупштине општине, Миле Перић, директори јавих предузећа и установа, здравствено особље Дома здравља и остали гости.

Лекарска комора Србије 2007. године је и званично прогласила овај дан својом славом, а Свети врачи се обележавају са уверењем да ће Бог сачувати људе од болести и одржати их здраве и способне за рад током целе године.


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB