• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Манифестација “Ноћ у Горњаку” 2019.

Општина Жагубица има за циљ да све благодети покаже у најбољем светлу, па се тако кроз Манифестацију “Ноћ у Горњаку“,14. пут заредом, на јединствен начин промовише Манастир Горњак, као и песме које је песник, прозаиста и сликар Ђура Јакшић посветио једној од највећих светиња Хомоља, а по чијој песми „Ноћ у Горњаку“,  манифестација и носи име.

Песници  и поетичари из Пожаревца, Раце, општине Жагубица и других места, казивањем стихова амбијент су учинили додатно јединственим , а манифестација је окупила и сликаре из Београда, Пожаревца и Галерије УЛУХ.

КУД „Младост“ Крепољин улепшао је културно уметнички програм који је ове године додатно обогаћен.

Програм је, традиционално водила, и у њему учествовала, глумица Весна Станковић.

Свим присутним заљубљеницима у уметност уз пригодну анегдоту из Ђуриног Живота и гитару, обратио се и члан удружења Венца липарских градова, и директор КПЦ Српска Црња, иначе родног места Ђуре Јакшића, Родољуб Бошкић.

Манифестацији су присуствовали многобројни песници и сликари, директори школа, игуманија манастира Горњак мати Вероника, као и представници локалне самоуправе.

Организатор манифестације је КПЦ „Јован Шербановић“ Жагубица, суорганизатор Туристичка организација општине Жагубица, генерални покровитељ манифестације је општина Жагубица.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB