• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Нова радна места за становнике општине Жагубица

Дан општине Жагубица свечано је обележен у присуству бројних званица, представника најважнијих установа и институција у нашој земљи, представника других градова и општина, као и представника Владе Републике Србије и руководства општине Жагубица.

Програму у Сувом Долу претходио је обилазак завршних радова на згради старе МЗ у Крепољину која ће врло брзо бити претворена у вртић, а дан је започео полагањем венаца на спомен обележја жртвама палим у борбама од стране представника борачких организација општине и локалне самоуправе.

Пре почетка програма Дом културе је, у сасвим новом руху, предат на коришћење мештанима, свечаним отварањем од стране државног секретара у Министарству државне управе и локалне самоуправе Бојана Стевића и заменика председника Народне скупштине Верољуба Арсића, чиме се пракса одржавања свечаних седница поводом Дана општине и отварања реновираних објеката том приликом увек у другом насељу, након крепољина и Лазнице, наставила у Сувом Долу. Пуна сала реновираног Дома културе у Сувом Долу била је мала да прими све заинтересоване мештане овог и других насеља.

Након отварања реновираног Дома културе у Сувом Долу, одржана је Свечана седница Скупштине општине Жагубица поводом Дана општине, којом је председавала председница Скупштине општине Оливера Пауљескић:

“Дaнашњи празник пружа прилику да се сетимо свих и одамо почаст знаним и незнаним јунацима који су дали све па и своје животе да би смо ми данас, њихови потомци, живели у слободи боље, лепше и праведније. Као некада тако и данас времена нису лака, али ношењем славом наших предака, идемо у сусрет проблемима садашњице. Одговорност је на нама, на генерацији која треба да створи услове за бољи живот онима који долазе. Трудимо се да у свему обезбедимо синергично деловање људских, институционалних, привредних, политичких и свих других чинилаца развоја у остваривању јединственог циља, остварење свеукупног брзог и успешног раста и развоја општине, односно инперативног захтева да места жагубичке општине постану места бољег, квалитетнијег и лепшег живота њихових становника", рекла је Оливера Пауљескић, председник СО Жагубица.

Након њеног обраћања уследио је кратак филм који је приказао све радове и инвестиције локалног руководства од 2012. до 2019. године.

Оно што је привукло највећу пажњу свих присутних је обраћање председника општине Жагубица, који је најавио отварање нових радних места.

„Општина Жагубица почиње да лечи своју рак рану – радна места! Коначно су се стекли услови за довођење великих  инвеститора  и отварање радних места за 100 до 150 људи. Општина Жагубица је уз помоћ Владе Републике Србије и председника државе Александра Вучића, успела да поврати своју имовину. Средствима која нам је држава дала купили смо од Кинеза фабрику ФОЖ, следи опремање простора за унапред познатог инвеститора и за годину дана овде ће посао наћи велики број људи. Са представницима београдског предузећа „Црни габро“ потписан је уговор и та прича се коначно решава. Такође, на месту бивше кланице у Сувом Долу, без надокнаде дали смо инвенститору земљиште да изгради погон за резање камена, где ће уложити преко два ипо милиона евра. Потписан је данас и уговор са инвенститором из Петровца на Млави где ће се Јошаничка Задруга у комплету реновирати са смештајним капацитетима и изградиће се сала за преко 500 гостију. Ово земљиште је такође инвенститору дато на коришћење без надокнаде“, истакао је Сафет Павловић, председник општине Жагубица.

На свечаној седници додељена су и признања најзаслужнијим појединцима и правним лицима за постигнуте резултате и допринос развоју општине у претходних годину дана у домену образовања, здравства, пољопривреде, привреде и предузетништва, спорта, културе и других области - у виду диплома, а плакета као најзначајнији вид признања општине, између осталих - докторки Славици Ђукић Дејановић, министарки без портфеља у Влади РС задуженој за демографију и популациону политику. У име добитника признања захвалио се Бојан Стевић, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе.

Телеграме честитики оних који нису били у прилици да присуствују овом догађају, председнику општине, упитило је Министарство унутрашњих послова, Министарство привреде, Заштите животне средине, представници јавних установа и институција, представници краљевског двора, заменик градоначелника Беча и братски и пријатељски град из Пољске, Пјотрков Трибуналски, упућујући најлепше жеље свим мештанима општине Жагубица.


© 2020 Општина Жагубица
design by XB