• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Обележен „Дан здраве хране“ у Лазници

У оквиру кампање - Октобар месец здраве исхране, 16. октобра, обележава се Светски дан хране  у преко 150 држава света, ове године под слоганом : “Правилна исхрана  -  доступна и приступачна свима. За свет без глади”.

У Србији, Светски дан хране обележава се од 2001. год . уз подршку Министарства здравља Републике Србије.

У сарадњи са Институтом за јавно здравље Пожаревац обележавању овог дана придружује се и ОШ “Јован Шербановић“ у Лазници, чије наставно особље уз помоћ родитеља сваке године скреће  пажњу како својим ученицима, тако и широј јавности, на последице неправилне исхране, а пре свега прекомерне ухрањености и гојазности, кроз едукативна предавања  и кроз разне друге активности као што је изложба плодова на којој ученици исказују своје креативне способности, али и стичу свест о важности воћа и поврћа у људској исхрани.

Поводом Дана здраве хране приређен је културно уметнички програм, а на самом почетку све присутне поздравио је директор школе  Неша Пећић.

Обележавању су присуствовала и директори јавних предузећа и установа , наставно особље, ученици, родитељи, као и представници локалне самоуправе.

Патронажна служба  Дома здравља Жагубица сваке године подржава обележавање овог важног датума и подсећа да је  редовна и разноврсна исхрана  веома важан услов за добро здравље, на шта је у свом предавању подсетио и др Саша Дражиловић, испред Института за јавно здравље.

Након културно уметничког програма који су припремили ученици лазничке школе за све многобројне посетиоце , уследила је дегустација  разноврсне, лепо декорисане, укусне, али пре свега здраве хране, која би требала  што чешће да се налази на нашем јеловнику и трпезама.


© 2021 Општина Жагубица
design by XB