Штампа

Резултати Асоцијације за развој општине Жагубица

 Asocijacija za razvoj opstine ZagubicaАсоцијација за развој општине Жагубица је невладина организација основана 2005.године и основни задатак јој је побољшање услова економског развоја и унапређење социјалних услуга на простору општине Жагубица и Републике Србије.

Оно што је обележило рад асоцијације, као лиценцираног пружаоца услуге ‘’Помоћ у кући за стара лица’’, у 2016.години је почетак спровођења ове услуге у пет општина широм Србије. Било је још значајних пројеката  реализованих од стране ове организације у години за нама.

У прошлој години уз сарадњу са локалном самоуправом припремљен је и проjекат у оквиру прекограничне сарадње са Румунијом који има за циљ заштиту од пожара и управљање кризним ситуацијама на подручју општине Рекаш и Жагубица. Пројекат је  одобрен за финансирање и већ почетком године очекује се почетак реализације.

Асоцијација је учествовала и на јавном тендеру града Ваљева за израду анализе социоекономског статуса потенцијалних корисника услуге „помоћ у кући за одрасла и стара лица“ и изабрани су као најповољнији понуђачи.

Према речима Јовице Стојановића, менаџера Асоцијације за развој, према неким сазнањима у 2017. години очекује се отварање ИПАРД пројекта и асоцијација ће припремити пројекте за подршку руралном развоју, што ће и бити један од најзначајнијих пројеката у овој години.

На почетку Нове године, поред сумирања резултата и бројних планова за реализацију кроз наступајући период, ово је била и прилика  да се најлепше жеље поделе са мештанима општине Жагубица.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=No-QkEocoEk{/videobox}