• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Актуелности у свету лова – Ловачко удружење “Јован Шербановић” Жагубица

У Хомољском ловишту којим газдује Ловачко удружење “Јован Шербановић” из Жагубице, чији лов на хомољског вука значајно утиче на развој туризма општине Жагубица,  наставља се серија успешних ловних сезона, али се ради и на непрестаном унапређењу туристичке ловне понуде, па је тако у предходном периоду Ловачко удружење из Жагубице подписало уговор са министарством пољопривреде који  се односи на изградњу јеленског прихватилишта.

Према речима преседника Ловачког удружења  доц. др Бранислав  Живковица, једна од актуелних тема је појава афричке куге свиња, која је почетком августа забележена на територији Србије, а улога ловаца у борби против ове болести је веома значајна.

„На територији Хомољских ловишта ова болест није забележена“,  рекао је Живковић, који је овом приликом такође најавио планове за предстојећу ловну сезону.

У складу са законом о ловству и ловачким кодексом, председник Ловачког удружења из Жагубице, још једном је потсетио све ловце на важност фактора безбедности .

Од  јануара до октобра  2019. год Ловачко удружење ”Јован Шербановић“ Жагубица, бележи успешну сезону, а може се похвалити  уловом 81 срндаца, 60 дивљих свиња и 9 јединки Хомољског вука,  чији трофеј за већину ловаца из земље и иностранства  представља круну ловачке каријере.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB