• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Усвојен Буџет општине Жагубица за 2020. годину

Седница Скупштине општине Жагубица, 29 по реду, одржана је у понедељак, 16. децембра , а главна тачка Дневног реда била је усвајање буџета за 2020 годину.

Седници је присуствовао председник општине Жагубица Сафет Павловић, заменик председника општинеПредраг Ивковић, помоћник председника Душан Милосављевић, начелница Општинске управе Смедеревка Буцкић са сарадницима, као и директори јавних предузећа и установа.

На седници су се нашле следеће тачке Дневног реда: Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Жагубица за 2019.годину; Предлог Закључка о усвајању Извештаја о извршења буџета општине Жагубица 3а 2019.годину; Предлог Одлуке о буџету општине Жагубица за 2020.годину; Предлог Одлуке о образовању Савета за здравље општине Жагубица; Предлог Одлуке о допуни Одлуке о обављању комуналне делатности зоохигијене; Предлог Одлуке о допуни Одлуке о јавним паркиралиштима на територији општине Жагубица; Предлог Одлуке о измени и допуни Одлуке о димничарским услугама; Предлог Одлуке о допуни Одлуке о погребним делатностима; Предлог Одлуке о обављању делатности обезбеђивања јавног осветљења; Предлог Одлуке о бесплатном превозу путника на територији општине Жагубица; Предлог Одлуке о комуналном инспекцијском надзору; Предлог Кадровског плана Општинске управе општине Жагубица за 2020.годину; Предлог Решења о именовању председника и чланова Савета за здравље општине Жагубица; Предлог Решења о утврђивању престанка и именовању повереника Месних заједница на територији општине Жагубица; Предлог Решења о давању сагласности на Годишњи Програм рада Предшколске установе ''Полетарац'' Жагубица  за 2019/2020.годину; Предлог Закључка о усвајању Извештаја о раду Предшколске установе ''Полетарац'' Жагубица  за 2018/2019.годину

Буџет је усвојен једногласном одлуком 23 одборника, а опширније о тачкама  Дневног реда говорила је председница Скупштине општине Жагубица Оливера Пауљескић.

„Морам да нагласим да су све тачке Дневног реда усвојене једногласно и да су ове одлуке донешене из разлога што су морале да буду усклађене са законима који су недавно донешени у Скупштини. Буџет после ребаланса износи 546 милиона, што у приходима и у расходима износи исто. Буџет за 2020. годину, износи око 458 милиона и у приходима и у расходима. Имамо у овом буџету капиталне пројекте који се преносе из преходне године, и од најзначајнијих тих пројеката су реконструкција зграде Месне заједнице у Крепољину и претварање у дечији вртић, затим израда пројектне документације за реконструкцију Основне школе Крепољин, асфалтирање паркинг платоа испред Манастира Горњак и Електронакс управа. У буџету смо планирали средства за финансирање буџетских корисника, здравствене заштите, културе, спорта, пољопривреде, основног и средњег образовања, социјалне заштите, а такође и настављамо са финансирањем бесплатног вртића, бесплатног превоза ученика, бесплатног превоза грађана на територији наше општине, једнократне помоћи за свако новорођено дете, за незапослене мајке, бесплатне ужине за треће дете и социјалне случајеве, и помоћ у кући за старија лица. Оно што је јако битно, могу да кажем за овај буџет, који је усвојен за 2020. годину, да је рестриктиван и реалан“, рекла је Оливереа Пауљескић, председник СО Жагубица.

Председница Скупштине на крају седнице захвалила се свим одборницима на брзом и експедитивном раду.


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB