• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Бадње вече у Крепољину и околним насељима 2020.

Духовно расположење и празнично блаженство  на Бадње вече ширило се са варницама Бадњака у Крепољину и околним селима.

Литијом од цркве св Архиђакона Стефана  до основне школе  у Крепољину, верници су започели молитву уочи најрадоснијег хришћанског празника, а литији су се  придружили председница Скупштине општине Жагубица Оливера Пауљескић и заменик председника општине Жагубица Предраг Ивковић.

У центру села Милановац такође је уз кувано вино и ракију организовано паљење бадњака а свим верницима у име локалне самоуправе општине Жагубица, Божићне празнике честитала је председница СО Жагубица Оливера Пауљескић.

У здрављу весељу и слози, велики број верника окупио се у цркви св Марка у Близнаку где је након литургије одржано традиционално паљење бадњака , а свој деци божићне пакетиће, такође је  у име локалне самоуправе општине Жагубица доделила је председница Скупштине општине Жагубица.

Празник рађања новог живота, празник деце и детињства, празник родитељства код православаца, уз традиционално паљење бадњака, обележено је у порти цркве Свете Марије Магдалине у селу Сиге ,у коме је  овај празник украшен  најлепшим верским обичајима и обредима.

Након литургије и молитве коју је одржао за све вернике , јереј Саша Серафимовиц свима је упутио најлепше жеље за предстојеће празнике.


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB