• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Резултати и планови Удружења „Инвалиди Хомоља“ за 2017. годину

 Predsednik Udruzenja invalidi Homolja ZagubicaУдружење инвалида Хомоља из Жагубице броји 200 чланова и бележи низ активности током године – како по питању олакшавања свакодневног живота својих чланова у чему им, како сами истичу , несебичну подршку пружа локална самоуправа, тако и спровођењем низа садржаја који их укључују у активне друштвене токове.

Како истиче Дејан Грујић, председник Удружења инвалида Хомоља, све планиране активности за прошлу годину су реализоване, а један од најзначајнијих потеза био је увођење у примену налепница за инвалиде које корисници истицањем на својим аутомобилима лакше остварују право на паркирање на за то предвиђеним местима свуда у Србији и овај корак је реализован у сарадњи са председником Удружења инвалида Србије и сарадњом са општином Жагубица.

Такође, прошле године инавлиди општине Жагубица учествовали су на двема манифестацијама у општини – Сабору Врела Хомоља и Дани проје и сира у Медвеђици. Сваке године се организују и излети, а 2016. године излет је организован до Сокобање. У сарадњи са Црвеним крстом општине подељени су и пакети за чланове Удружења инвалида.

Сваке године се обележава Међународни дан особа са инвалидитетом у децембру, а прошла година је почела Скупштином у марту месецу, где се износе планови и најважније ставке сагледавају за читаву годину уз међусобно дружење. Према речима Дејана Грујића,тако ће управо почети и ова година. На Скупштини се, поред председника и потпредседнице Удружења инвалида Србије, који су већ потврдили свој долазак, очекује и чувени параолимпијац из ових крајева – Жељко Димитријевић.

Председник Удружења инвалида Хомоља се захвалио локалној самоуправи на свесрдној помоћи, као и медијима – локалној РТВ „Хомоље“ на бележењу њихових активности.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=hyzGkJi3AwE{/videobox}   


© 2022 Општина Жагубица
design by XB