• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Штаб за ванредне ситуације oпштине Жагубица донео је следеће наредбе

Председник Републике Србије у недељу 15. марта, објавио је одлуку о проглашењу ванредног стања, услед опасности од ширења заразе КОРОНА ВИРУСОМ.

Мере које су примењене подразумевају распуштање школа, вртића, факултета, спортских активности али и обавезан карантин за држављане Србије који  долазе из иностранства. Поштујући ову  одлуку, Предраг Ивковић, заменик команданта  Штаба за ванредне ситуације у општини Жагубица, сазвао је седницу штаба на којој су донете превентивне мере у циљу заштите грађанства општине Жагубица  од корона вируса.

Из Штаба за ванредне ситуације општине Жагубица  апелују на све старије грађане да се придржавају упутстава и да не излазе из својих домова без преке потребе. По препоруци Завода за јавно здравље Пожаревац, у Дому здравља у Жагубици одлажу се систематски прегледи деце пред полазак у школу до даљњег.

Превентивни прегледи и вакцинације млађе  деце обављаће се редовно.

„Донели смо одлуку да се пијаце са гардеробом и сточне пијаце суспендују до даљњег, док зелена пијаца наставља са радом, и то ће контролисати наша Комунална испекција. Донета је такође одлука да  рад угоститељских објеката ограничимо до 22 часа, али са препоруком да највише 50 људи буде у угоститељском објекту. Ја бих највише апеловао на наше људе који се враћају из иностранства да се придржавају самоизолације, да не угрозе своје најближе рођаке и пријатеље, а самим тим да не угрозе и саму нашу општину, да буду дисциплиновани колико је то могуће“, истакао је заменик председника општине Жагубица, Предраг Ивковић.

У општини Жагубица нема забележених случајева заразе Корона вирусом . Да би се таква ситуација задржала потребно је стриктно се придржавати мера заштите. Прање руку пре и после јела, обавезна дезинфекција простора у коме боравите и радите, редовно проветравање, избегавање руковања и већих окупљања. Уколико сте недавно боравили у неким од заражених подручја у иностранству, обавезно примените самоизолацију у трајању од најмање 14 дана, а уколико осетите неке од тегоба као што су отежано дисање и висока температура можете се обратити дежурном епидемиологу Завода за јавно здравље Пожаревац, на број телефона 064/864-90-28.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB