Штампа

Пријавите ваше дете за вртић без одласка на шалтер помоћу електронске услуге еВртић

Иако је  услед проглашења ванредног стања због избијања епидемије вируса COVID 19обустављен рад предшколских установа у Србији, Влада Републике Србије је посредством свог интернет портала еУправа и услуге еВртић омогућила грађанима електронски упис деце у предшколске установе.

Услуга еВртић омогућава електронску пријаву за упис деце у предшколске установе. Уместо одласка на шалтере, пријаву можете обавити из свог дома на порталу еУправа (https://euprava.gov.rs/vrtic)  , где можете да пронађете све потребне информације о упису деце у предшколске установе.

Електронско подношење пријаве вршите попуњавањем електронског обрасца на порталу еУправа (https://euprava.gov.rs/vrtic)  , при чему прилагање извода из матичне књиге рођених, уверења о пребивалишту и уверења о запослењу није потребно, јер службеници по службеној дужности прибављају неопходне податке.

Градови и општине ову услугу активирају у периоду када је на њиховој територији актуелан упис у предшколске установе.На овој адреси https://euprava.gov.rs/%C5%BEivotna-oblast/16/%C5%BEivotna-situacija/32можете проверити да ли Ваш град/општина  у овом тренутку нуди ову електронску услугу како бисте поднели пријаву.

Да бисте користили ову електронску услугу неопходно је да на порталу еУправа креирате свој кориснички налог. Све потребне информације о томе можете да пронађете на https://registracija.eid.gov.rs/kreiranje-naloga