Штампа

Фирма „Dundeeprecious metals“ донирала заштитне маске Дому здравља Жагубица

Подршку општини Жагубица, у борби против Covida 19, пружила је фирма „Dundeeprecious metals“ ,оправдавши и овај пут епитет друштвено одговорне фирме, која већ дужи низ година у сарадњи са општином Жагубица , кроз донације, пружа помоћ људима овог краја.

Дому здравља Жагубица, компанија Данди донирала је 400 маски за вишекратну употребу, које ће бити подељене пацијентима, а иста количина додељена је и амбуланти у Лазници.

Према речима директорке Весне Стоиловић Гвозденовић, Дом здравља Жагубица  има довољно заштитне опреме која је неопходна за функционисање, а о томе брине и локална самоуправа.

Из фирме Данди истичу да су у сталном контакту са штабом за ванредне ситуације општине Жагубица, да прате стање на терену и потребе становниства. Наглашавају такође да је ова компанија обуставила рад пре почетка ванредног стања, и да су свим радницима продужени уговори до даљњег.

Из Дома здравља поручују да је поштовање прописаних мера , а најпре ношење маски и рукавица, једини начин да лакше и безболније пребродимо епидемију.