• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Јубилеј крепољинске школе – 170 година постојања

Ове године без ученика и наставног особља, 9. маја, обележен је јубилеј 170 година постојања Основне школе Јован Шербановић у Крепољину.

Школа је основана давне 1850. године, настојећи да поједнако негује васпитни и наставни рад. Кроз дуг пут развоја изнедрила је многе успешне генерације, па се тако и у овим ванредним околностима наставља традиција успешног образовања.

С обзиром на околности, све активности поводом овог великог јубилеја су отказане. Промоција монографије школе од 2000 до 2020. год, под називом „Од светла међу брдима до школе у ритму дечијег срца“,  одложена је за октобар месец. Али је  колектив школе одлучио  да упркос оваквим околностима , на веома маштовит, креативан и оригиналан начин, обележи овај важан дан.

У веома добрим условима, који су обезбеђени за рад ђака и наставника у предходном периоду, поред свих уложених напора и резултата који су видљиви, Основна школа „Јован Шербановић“ у Крепољину, у сарадњи са локалним руководством општине Жагубица, наставиће да развија добре потенцијале за будуће генерације које ће знање стицати у најбољим условима.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB