• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Настава на даљину и полагања завршних испита за осмаке

У школама на територији општине Жагубица, као и осталим школама широм земље, услед пандемије, организована је настава на даљину.

Све активности спроведене су према упутствима Министарства просвете , а по завршетку  ванредног стања ученици се неће враћати у школске клупе, већ ће се до краја маја настава одвијати на даљину гледањем тв емисија. Ученицима, којима је потребно да поправе оцене, биће омогућено средином јуна да у мањим група долазе у школу.

Према најавама министра Шарчевића завршни испити за ученике 8 разреда биће завршени по плану, на безбедан начин.

Опширније о овој теми говорио је председник актива директора основних школа на територији општине Жагубица  Горан Милинковић:

„Када се заврше половином јуна обавезе око поправљања оцена, 8 разред ће приступити полагању завршног испита у три дана, који ће се одржати у школи. Дакле, ученици ће,како је планирано календаром, 17,18 и 19. јуна,  полагати Српски, математику и комбиновани тест. Уколико буде неких промена, ученици и родитељи, биће благовремено обавештени“, рекао је Милинковић.

Господин Милинковић наглашава да деца не треба да се плаше, јер ће питања на тесту бити прилагођена тренутној ситуацији, али ће ипак за све ученике бити обезбеђена и додатна помоћ.

После урађеног завршног испита уследиће прегледи  резултата , попуњавање листе жеља и упис у средње школе.

Оно што је такође битно јесте упис првака у школе и он ће почети од 11. маја. Упис ће се вршити само једним доласком у школу, док ће се остала документација достављати  електронским путем.

О свим додатним промена  које се односе на образовање основаца сви ученици и родитељи биће благовремено обавештени .


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB