• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Дан за здравље

 Dr Punisa Ilic ginekologЕвропска недеља превенције рака грлића материце, обележава сеи ове године од 22.-28. јануара у циљу подизања свести  жена о овој болести и начинима превенције. Препознајући значај ове кампање, Србија већ једанаести пут активно учествује у њеном обележавању.

Основна порука свим женама је да је рак грлића материце малигна болест која се може спречити. „Дан за здравље“ је слоган који обележава овогодишњу кампању са поруком да у у европској недељи превенције рака грлића материце жене размишљају о свом репродуктивном здрављу и да у току године одвоје „дан за здравље“ када ће посетити свог лекара и искористити неку од доступних могућности превенције.

Еропска недеља превенције ове болести спроводи се и у Жагубици.

Према речима др Пунише Илића, специјалисте гинекологије и акушерства, веома важна је превенција и зато позива све пацијенткиње на бесплатан Папа Николау тест који се може урадити свакодневно у Дому здравља у Жагубици. Време од инфекције до појаве првих симптома је обично јако дуг, од пет до десет година, али онда је већ касно за реаговање.

Ову кампању на нивоу Србије спроводи Министарство здравља и Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ са циљем унапређења јавне свести о значају и могућностима превенције.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=WjZ0OdXSxws{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB