• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Улазак у Србију дозвољен без теста на корону и самоизолације

За улазак у Србију више није потребно имати негативан тест на корона вирус, нити посебну дозволу за домаће и стране држављане, одлучила је Влада Србије.

На седници је одлучено  да више не постоји ни мера упућивања у самоизолацију приликом доласка у Србију. Кризни штаб је то препоручио Влади Србије почетком ове седмице, а на основу анализе тренутне епидемиолошке ситуације.

Свим особама које улазе на територију Србије биће уручивана здравствена упозорења у којима се наводи да улазе на територију на којој вирус још увек циркулише, као и начини превенције инфекције.

Они који су досад ушли у земљу, а у изолацији су 14 дана од момента уласка, прекидају је.

У Србији неће све бити препуштено случају. И даље је на снази активан епидемиолошки надзор над свим особама које испуњавају индикације случаја инфекције вирусом. То практично значи да ће и даље сви, који добију симптоме инфекције, бити тестирани.

Тестирање на лични захтев коштаће 6.000 динара на територији целе Републике Србије. Како је саопштила Владина Канцеларија за сарадњу са медијима, за студенте и малолетна лица тестирање ће и даље бити бесплатно.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB