Штампа

У ловишту Хомоље нова туристичка атракција – лов на трофејног јелена

Ловачко удружење „Јован Шербановић“ Жагубица газдује Ловиштем Хомоље, које се простире на 72 хиљаде хектара специфичног терена, што ово ловиште ставља у ред  најлепших и најпривлачнијих  ловишта у Србији. 

Лов на Хомољског вука, најатрактивнију врсту дивљачи, годинама уназад окупља ловце из готово свих европских држава у општину Жагубица,  али ништа мање атрактиван није ни лов на срндаћа ,  па тако Ловачко удружење“ Јован Шербановић“, припрема терен од око 8 хектара за реинтродукцију јеленске дивљаци. Заправо Ловиште Хомоље захваљујући свим својим квалитетима препознато је од стране министарства пољопривреде као једна од дестинација на којој ће се спровести пројекат  у циљу побољшања стања популације јелена у Републици Србији.

Слике са терена сведоче колико је труда и рада уложено да би страни туристи међу дивним пејзажима прошараним шумама, ливадама и пашњацима, уживали у ловишту Хомоља.

Према речима господина Живковића, упркос ситуацији са вирусом корона, жагубичко ловачко удружење, бележи веома добре резултате.

У руралним срединама као што је општина Жагубица,  где је развој туризма у сталном порасту, сарадња свих институција и удружења са локалном самоуправом од великог су значаја.

Континуирана заштита, насељавање и прихрањивање дивљачи, уз све благодети којима је природа даривала Хомоље, односно општину Жагубица, има за резултат велики број задовољних туриста из европских земаља који се увек са задовољством враћају у Хомоље да после вука  одстреле и трофејног јелена.