• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Унапређење нисконапонске мреже у општини Жагубица

Санације лоших нисконапонских прилика у надземној нисконапонској мрежи, свакако су један од приоритета локалног руководства општине Жагубица, а све у циљу, побољшања квалитета и боље снабдевености грађана електричном енергијом.

У општини Жагубица је у протеклом периоду доста урађено по овом питању, али постоје и делови насеља где је мрежа јако слаба и на чијем унапређењу треба радити и даље. Стога Електродистрибуција Зајечар, пословница у Жагубици,  уз несебичну подршку локалне самоуправе већ увелико, још од прошле године, ради на спровођењу пројекта који за основну функцију има управо  решавање проблема и унапређење комплетне електромреже како би мештани општине Жагубица пре свега имали уредну снабдевеност и квалитетну струју у домовима, а и уличну расвету.     

Имајуци у виду да је последња реконструкција на мреже рађена деведесетих година, садашњи радови су итекако од великог значаја. До овог тренутка радови су делимично завршени у деловима насеља Крепољин, Сиге, Миланоивац, Селиште, Милатовац и Рибаре.

Свако домаћинство, у наредном периоду, свакако, добија бољу струју и већи мрежни напон, а ревитализација дистрибутивне мреже у општини Жагубица одвијаће се у складу са динамичким плановима.

Анкетирани грађани који су на нове стубове и добре каблове чекали више деценија, имали су прилике да искажу и своје мишљење о наведеном.

Анкету можете погледати у прилогу РТВ „Хомоље“ Жагубица, као и интервју шефа пословнице ЕД Жагубица Данијела Петровића.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB