• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Летња Акција добровољног давања крви биће организован 07. јула у Крепољину

У оквиру годишњег плана, Институт за трансфузију крви Србије у сарадњи са Црвеним крстом Жагубица, организује летњу Акцију добровољног давања крви у Крепољину, у уторак, 07. јула.

Акција ће се одржати у трансфузиомобилу који ће бити постављен у центру насеља у времену  од 9-14 сати. 

Немања Џодић, је испред Института за Трансфузију крви Србије, позвао све првенствено здраве, пунолетне грађане општине Жагубица  да се одазову акцији, и посебно нагласио да је поред осталих,  дефицит крвних група  А+, 0+ и Б+, те се позивају и првенствено даваоци који имају ову крвну групу, а у могућности су да се одазову и тако некоме помогну у овој тренутно, веома тешкој, епидемиолошкој ситуацији.

Дејан Николић, секретар Црвеног Крста Жагубица, истакао је да се и ова акција, као и бројне претходне организује у сарадњи са локалом самоупавом и посебно се осврнуо на значај самог давалаштва у тренутним условима и околностима.   

Сва заштитна средства су обезбеђена  и овог пута, а сваки давалац добиће заштитну маску и рукавице, тако да се и овој акцији приступа одговорно како би грађани који дају крв максимално били заштићени  од потенцијалне заразе, тренутно актуелног вируса  COVID  19.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB