• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Најновије Одлуке Кризног штаба у борби против коронавируса

Влада Републике Србије саопштила је да су, у среду 15. јула, на седници Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19 донете најновије одлуке у вези са спречавањем ширења коронавируса.

Наиме, на територији целе Републике Србије, без обзира на то да ли је у одређеној општини или граду проглашена ванредна ситуација, забрањена су окупљања на јавним местима у затвореном и отвореном простору за више од  десет људи.

Мера која се тиче ношења заштитних маски и која је на снази у Београду данас је проширена на територију целе Републике Србије, без изузетка.

Заштитне маске обавезне су и на отвореном простору, на местима на којима није могуће обезбедити растојање од један и по метар, попут редова испред продавница, апотека, аутобуских и возних стајалишта и слично, као и на свим осталим јавним местима на отвореном простору.

Све мере које су усвојене на седници Кризног штаба важиће од петка, 17. јула.

Уколико би сви грађани при сваком изласку из куће константно носили заштитну маску, таква мера била би еквивалентна забрани кретања јер се на такав начин спречавају епидемиолошки ризични контакти и спречава ширење коронавируса.


© 2021 Општина Жагубица
design by XB