• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Младост и искуство преточени у квалитет

Лековито биље које расте у Хомољу, свакако представља једну велику и богату ризницу, а лето је време када се оно бере, суши, чува и од истог справљају разни лековити производи.

Стручно знање, преточено у припремање производа од лековитог биља, младост и искуство преточени у једно, готово увек резултирају квалитетом, што се показало и у пракси, двеју колегиница, дипломираних биолога из Крепољина.  

Са биљем, приликом брања, треба бити веома обазрив, јер услед непрепознавања одређене биљке може доћи до грешке, односно замене са неком отровном биљком. Зато постоје одређена правила која се морају поштовати, а то су пре свега препознавање биљака.  Уколико постоје потешкоће у томе, помоћ треба најпре потражити од ботаничара или фармацеута, поручује Зорица Милетић, дипломирани биолог.

Идеја о справљању квалитетних производа на природној бази је првенствено највише везана за правац едукације, наводи Микица Петровић, дипломирани биолог, а потом и за неку врсту озбиљније сарадње и озбиљније ангажмане за које следи и озбиљнији приступ.

Жеља и воља да се на том путу напредује постоје, поготову када се искуство и младост у једно споје.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB