• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Производња пива у срцу Хомоља

Хомољско пиво, непастеризовано, нефилтрирано и без конзерванаса, производи се у срцу Хомоља, у селу Крпаја.

Уз пуно напора и још више труда и рада, породица Миладиновић, већ дужи низ година, пиво припрема на јединствен начин, те је тако, по јединствености и квалитету познато нашироко. Предуслови за почетак овог посла ишли су им на руку, па тако није ни било много дилеме шта ће, по повратку из иностранства, започети као основни посао.

За добар квалитет, како каже народна изрека, чује се брзо али и на далеко, тако да се „Хомољско пиво“ пласира по ресторанима и кафићима широм Србије.

Миладиновићи Хомољско пиво излажу свуда, по позиву. На „Крупајском врелу“ су сваког викенда, доступни посетиоцима, а такође и на Сајмовима и другим  догађајима.

Пивара у Крупаји је капацитета 16 000 литара, колико се може произвести на месечном нивоу .                          

Као и већина произвођача и брачни пар Миладиновић, Линда и Александар из Крупаје, има бројне планове, а то су, у блиској будућности, изградња мањег ресторана за туристе, који би на лицу места, где је и погом производње у Крупаји, могли да пробају хомољско занатско пиво, справљано од чисте, изворске воде. Највиши циљ је, наравно, да пивара у најскорије време, почне да ради пуним капацитетом. 


© 2022 Општина Жагубица
design by XB