• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Популаризација фудбала – нове просторије за потребе клубова из Крепољина и околних насеља

Утакмица пионирског ранга, Подунавско – шумадијске лиге, лиге региона Западне Србије, одиграна је 19. августа у Крепољину.

Домаћин су били играчи СФУ „Горњак“ Крепољин, а утакмицу су играла деца из Жагубице и околних насеља, као и из Крепољина и околних насеља, екипе фудбалског Удружења „Хомоље 2020“ , и осталих фудбалских клубова са територије општине Жагубица, са циљем популаризације фудбала  на простору Хомоља, и оформљења екипе која може да узме учешће у овом рангу такмичења.

Најмлађи фудбалери жагубичке општине, по први пут су били домаћини екипи из Смедерева „Смедерево 1924.“. Утакмица је окончана резултатом  4 : 1, у корист домаћина.

С обзиром да на крепољинском фудбалском терену тренира неколико клубова и да се самим тим одигравају и бројне утакмице, адаптација самог терена и објеката у оквиру истог, била је неопходна, те су се у то име, локалној самоуправи захвалили Бојан Најдановић, председник ФСУ „Горњак“ Крепољин и Драгиша Петровић, председник ФК „Јасеновац“.

Пионире, фудбалере жагубичке општине је, 19. августа , испред локалне самоуправе, бодрио  и Предраг Ивковић, заменик председника општине,  који  је истовремено и обишао нове просторије.

Адаптација терена, као и помоћних објеката, била је преко потребна имајући у виду да је игралиште и у последњој поплави претрпело штету, а популаризација спорта један је од највиших разлога.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB