Штампа

Вртић „Полетарац“ Жагубица очекује усвајање петогодишње стратегије развоја

Вртић „Полетарац“ Жагубица, део је „СУПЕР“ пројекта, који  се бави унапређењем и развојем предшколског васпитања и образовања. Средствима обезбеђеним из ЕУ, програм се спроводи у 50 градова и општина у Србији.

А у сарадњи са ЕУ, Министарством просвете и локалном самоуправом општине Жагубица, установа „Полетарац“ спроводи петогодишњи  стратешки план, а Дечија недеља је била повод за окупљање координационог тима за израду и примену стратегије на челу са начелницом Општинске управе Смедеревком Буцкић.

У тиму је и Добрила Пауљевић, испред Центра за социјални рад, Весна Стоиловић Гвозденовић, директор Дома здравља Жагубица, Вања Милутиновиц,  директор вртића, Ивана Магделинић, ментор у СУПЕР пројекту и Миладинка Стојановић, главни васпитач.

Урађен је текстуални део стратегије и акциони план, а након јавне расправе,према речима директорке установе Полетарац, очекује се и усвајање стратегије.

Дечија недеља у Вртићу Полетарац , услед пандемије, неће бити обележена на традиционалан начин, уз јесењи карневал, али ће свакако бити организоване активности у оквиру установе и свих њених подручних одељења.

Након више од три деценије постојања, установа  Полетарац , у складу са потребама, прошириће своје смештајне капацитете  у Крепољину и Жагубици, што ће директно утицати на развој предшколског васпитања и образовања.