Osnovci iz Krepoljina snimili film o narodnom heroju Jovanu Šerbanoviću
Штампа

Основци из Крепољина снимили филм о Народном хероју Јовану Шербановићу

У школи у Крепољину протеклог  викенда, снимљен је филм о Народном хероју Јовану Шербановићу, чије име носи ова школа.

„Прича о Јовану Шербановицу“, требала је у виду представе да буде део свечане академије поводом јубилеја 170 година постојања школе у Крепољину. Због епидемиолошке ситуације Свечана академија није одржана, али је на идеју директора школе Горана Милинковића, „Прича о Јовану Шербановићу” снимљена у виду филма.

Циљ је да се сами ученици ближе упознају са животом личности чије име њихова школа носи и да се то догоди управо у години јубилеја школе, истакла је ауторка сценарија и професор историје Барбара Ивковић. У филму су учествовали ученици школе од 1 до 8 разреда, а ово је иначе трећи ученички филм историјске садржине који ОШ „Јован Шербановић“ и наставница Барбара, реализују у сарадњи  са РТВ „Хомоље“ Жагубица.

Ауторка  се у име свих који су учествовали у организацији и реализацији филма, овом приликом посебно захваљује председнику општине Жагубица, господину Сафету Павловићу, на разумевању и подршци у очувању локалне историје и традиције. Захваљује се такође и  телевизији Хомоље на помоћи приликом реализације филма, колегиницама Снежани Живковић и Мирели Савић Јовановић, као и КУД- у „Младост“ из Крепољина и Културно просветном центру Петровац на Млави.

Надамо се да ће се ова лепа традиција причања историјских прича ускоро наставити новим пројектом  школе из Крепољина.