• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Успешан почетак јесење сезоне Општинске фудбалске лиге општине Жагубица 2020/2021

После дуге паузе услед корона вируса, фудбал се на терене широм општине Жагубица, вратио половином септембра.

У оквиру Општинске лиге, формирано је 13  тимова који из кола у коло, кроз фер и коректну борбу, у спортском духу, одмеравају своја спортска умећа.

Подршку  у сваком смислу  пружа и локална самоуправа, на челу са председником Сафетом Павловићем, која је издвојила значајна средства која су уложена у инфраструктуру на теренима. У свим насељима некада пропале и готово урушене свлачионице, сада су модерно опремљене и приведене намени, на задовољство свих играча и службених лица. Сви терени додатно су уређени, ограђени и обележени. Локална самоуправа побринула се и за опрему, дресове и копачке, који су обезбеђени за свих 13 екипа.

Представници екипа и сами играчи истичу да побољшани услови у сваком погледу утичу на бољи квалитет игре и све веће интересовање младих људи за спорт.

Прва утакмица седмог кола одиграна је на стадиону у Крепољину, где су своје спортско умеће одмериле екипе „Близнак – Медвеђица“ и „Будућност“ из Милатовца. Утакмица је завршена резултатом  5 -2 у корист домаћина.

Веома узбудљив сусрет у оквиру 7 кола Општинске лиге између екипа „Слога“ Јошаница и „Хомољац“  Жагубица, завршен је резултатом 4-2 у корист гостујуће екипе, а утиске су нам пренели представници обе екипе, као и сами играчи.

Хладно и кишовито време није омело  фудбалере  клуба Звезда из Изварице да на свом терену дочекају екипу из Осанице. Након доста добрих искоришћених шанси, утакмица је завршена  нерешеним резултатом 3 -3.

Утакмица између екипе Лазница и Селиште завршена је резултатом 4 - 1, екипа „Врело 1971“ савладала је „Млаву“ из Рибара, резултатом 5 -1, док је „Вуковац 98“ на свом терену поразио екипу „Бест“ Сиге,  резултатом 3-0.


© 2021 Општина Жагубица
design by XB