Штампа

Локална самоуправа општине Жагубица оформила КОЛ центар за старије суграђане који желе вакцинацију

У Републици Србији масовна имунизација је у току, а тако је и на подручју општине Жагубица. Старији суграђани који желе да се пријаве за вакцинацију то могу учинити једино путем Е- управе.

Локална самоуправа општине Жагубица препознала је потребе старијих суграђана који  немају могућности  да се пријаве за вакцинацију и за све њих оформљен је КОЛ центар на број 012/7643-153. Опширније на ову тему говорио је заменик председника општине Жагубица Предраг Ивковић.

„Имајући у виду да пандемија КОВИД 19 и даље траје и да је вакцинација грађана у току, ми смо одредили, по протоколу које нам је наложило министарство, да се вакцинација врши у Лазници. У почетку су грађани могли за вакцинацију да се пријаве и телефоном и преко портала Е-управе, а од пре неколико дана грађани морају да се пријаве преко Е-управе. Обзиром да ми имамо доста старијих грађана који  не умеју да попуне упитник, нити да управљају новом технологијом, Општина позива све грађане који желе да се пријаве за вакцинацију преко портала Е-управа, да се обрате на централу Општинске управе и служба задужена за то, попуниће електронски упитник уместо њих. Оно што је потребно од података приликом пријаве, јесте име и презиме, матични број, е-маил, уколико имају, и број телефона на који ћемо их обавестити о термину вакцинације“, истакао је Предраг Ивковић, замени председника општине Жагубица.

Према последњим подацима ЗЗЈЗ Пожаревац од почетка епидемије у опсштини Жагубица, забележено је укупно 247 случајева заразе Корона вирусом, а из Дома здравља Жагубица кажу да се тренутно вакцинација обавља Синофарм вакцином и да је до сада вакцинисан велики број махом старијих грађана  општине Жагубица.